Search Zone

Search the Web:

Mylot Zone

Website Rasmi

Daftar Mylot

Super Link Zone

Join Exodus 3000

Join Adbrite

Join Jutawan Eracah.com

Join Zotspot.com

Dormcheck

Ads Bidvertiser Zone


Traffic Zone


WayToProfit.Net
Stat Counter Zone



If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



Mar 22, 2007
Sorry, streamyx Online !!

Sorry jika aku dah lama tak post sesuatu kat sini. Ini semua disebabkan oleh beberapa perkara dan agak sibuk sedikit untuk waktu terdekat ini. Dan aku harap korang faham keadaan aku yang sibuk dan agak kritikal untuk waktu terdekat ini.

Dan banyak pTP yang sudah gulung tikar dan aku yakin Mylot tetap gah di  mata poster2 dan tukang2 post yang semakin berwibawa. Banyak forum berbayar yg dibuka tetapi banyak juga yg gulung..disebabkan takde orang nak wat posting dan juga takde orang nak supporft forum tuh. harap2 berjayalah gamaknya selepas ini..

Dan tidak dinafikan aku juga sangat berharap aku dapat wat sesuatu secepat mungkin. harap maklum..

Selepas ini aku akan tunjukkan banyak bukti yang aku dah terima bayaran dari pelbagai forum..nantikan saja waktu itu.

Sekarang agak sibuk dan banyak benda nak buat. Harap maklum..Streamyx berjay dionlinekan setelah hampir 10 hari aku pasang di rumah..Lambatnya..

Tapi alhamdulillah..berjaya hari ini..

Posted at 03:48 am by rebana
Make a comment  

Feb 24, 2007
Harap maklum..

Maaf, aku terlalu sibuk beberapa hari ini dan memang tak ada masa nak buat posting di Mylot. Ada kerja sedikit disamping mencuba beberapa program yang lain. Aku sedang aktif di beberapa forum yang membayar ahlinya. Dan akhirnya aku menerima beberapa bayaran daripada beberapa forum yang honest terhadap ahlinya. Betul2 diorang masukkan duit dalam akaun e-gold aku. Insya-Allah aku akan letakkan screen shot dekat sini. Tunggu masa yang sesuai saja..

Maaf juga sebab aku jarang update pendapatan daripada Mylot. Dan aku akan update secara mingguan selepas ini. Harap maklum. Pendapatan aku dari Mylot memang turun dengan mendadak..


Dan aku hendak beritahu sesuatu, aku akan buat satu perubahan yang ketara dalam duni malaysia ini. Korang percaya atau tidak, terpulang tapi aku akan buat apa yang orang lain tak pernah lagi buat. Projek besar untuk mereka yang hendak mencari duit dari internet..Khas untuk orang Malaysia..koranng leh buat posting di rikoriko forum..Korang akan dibayar hanya dengan membuat posting dan aktif di forum tersebut.Harap maklum..

Posted at 09:02 am by rebana
Make a comment  

Rokok dan Ijazah

Tadi ada perbincangan sedikit dengan Abg awang. Pasal majlis ijazah yang akan diadakan di sabah nih..tarikh dah pasti. sesape yang dah tau, taulah benda ni. tapi kalau tak tau, tak dapat nak kata apalah kan. sape suruh tak datang tadi...Tepat jam 5 petang semua orang kumpul kat kafe E. Alhamdulillah, ramai yang datang..kalau yg datang nih sama macam kat kelas latihan kan bagus. Harap2 berkekalan sampai aku berambus dari sini..Tarikh balik tak confirm lagi dan macam nak ubah. Tapi kalau takde perkara penting, memang aku takkan ubah tarikh balik..Ko dah tau kan bila aku balik? So, dah takde rahsia lagi nak disembunyikan. Itupun kalau rajin baca blog ni..

Hari ini aku merokok balik. baru je pekena 2 batang rokok..pall mall..sedap gila rasanya bila dah lama tak merokok, tapi kita merokok balik. Cam dapat benda baru..Walaupun aku tau merokok nih tak baik untuk kesihatan, tapi aku rindu kadang2. Aku cuba untuk tidak ketagih lagi. Yang sudah tu sudah lah..walaupun aku suka merokok, tapi aku dah benci benda nih. Betullah cakap orang, benda yang kita benci tu, kadang2 kita rindu..betul tak?

Bob, mana ko hah? Dah balik turun gunung lum? Aku harap ko dapat naik gunung dengan jayanya. Aku dah cakap, jangan pakai sandal naik atas. Apa2 jadi aku tak tau aa..pepandailah. Patutnya korang dah turun hari ni. Mesti korang gi lepak kat poring kan? Tapaula pape bawa balik ke sini..ayam ke, air kelapa ke..durian ke..janji ada lah..

Nak dijadikan cerita kenapa aku begitu sensitif hari ini. Aku beli balik makanan yang aku suka sejak aku duduk kampung E dari tahun dua lagi. Sedap, tapi macam kekurangan sesuatu. Aku tahu apa yang kurang tu. Maaf, aku agak sensitif dengan makanan. Aku kalau boleh time makan memang berkira gila. Kalau aku rasa tak sedap, tak sedaplah. kurang gula, kurang gula la. tak masin, tak masinlah. Sebab bab makan nih kita kena kreatif. Salah satu cita2 aku ialah aku nak jadi chef. Tukang masak yang terkenal dan dapat masak benda paling sedap kat dunia. Ala-ala Yakitake la jugak..Hehe..

Income aku untuk beberapa hari dalam bulan ini agak down. AKu tahu sebab aku menghadapi sedikit kesukaran dalam 2,3 hari ini. YElah, susah sikit nk online guna wireless nih. Masa terhad. aku peruntukan masa dalam 2-3 jam sehari. Semalam aku tak sempat online langsung. Hari ini aku ingat nak main sampai 3 jam non stop. Itupun kalau prepaid aku cukup lagi..Hoho..

Pagi tadi aku jogging kat stadium UMS. best jugak. aktiviti yang selalu aku lakukan lepas aku habis matrikulasi dlu. Aku ulang balik perkara2 yang aku suka buat dan benda yang boleh membuatkan aku bangga dengan badan aku yang lemah ini. Aku akur aku lemah tapi aku berniat dan ingin menjadi kuat. Aku perlu kuat dan aku perlukan kekuatan untuk teruskan hidup yang sukar ini..Kalau korang kat tempat aku atau tempat orang2 yg sukar, pasti faham keadaan ini. Aku tahu semua orang ada masalah, sebab jika setiap orang takde masalah, aku rasa dunia ini dah lama tak wujud dan dah lama Allah jadikan hari kiamat secepat mungkin. Aku pasti semua ini ada sebabnya..

Bah..aku ada keje nih. nak kena rokok sebatang. ok..janganlah hisap rokok. sebab korang akan jadi kawan jin. Kenapa? Jin suka berkawan degan orang yang makan asap. Sebabnya, salah satu makanan jin adalah asap..





Posted at 08:16 am by rebana
 

Feb 13, 2007
Bukti Payment Dari Mylot

Ok. Ini bukti kali pertama aku dapat Payment dari Mylot. Mungkin ramai yang nak tengok. Korang boleh datang dekat sini. Tak susah pun. Cuba try tengok dan kalau nak join. Anda dialu2 kan..

Sila lihat gambar dibawah..Shades


Ok..ini Payment yang aku dapat dari Mylot. Diorang bayar tru E-gold aku.

Untuk Makluman korang Payment ini Gabungan Bulan Disember dan January. So, sekarang earning aku dekat mylot baru $1.66. Diorang dah deduct awal-awal.

Dan aku nak beritahu sesuatu..

Ini forum yang bayar member dia untuk aktif berforum. Pendek kata macam Mylot.com  Tapi, korang di bayar dengan membuat posting dalam Bahasa Melayu. Best tak?

Ok. Boleh tengok dari link ini.. Rikoriko Forum

Sampai sini saja malam ini. Akan update terbaru esok. Review tentang beberapa website yang telah membayar aku melalui e-gold. Harap maklum..:)

Posted at 10:41 am by rebana
Make a comment  

Feb 1, 2007
Naik gunung lagi. Yeye..!!

Malam Jumaat dan hari ini hari khamis. Malam ni adalah malam kedua sebelum aku bertolak ke tanah Ranau dan Poring. Aku akan mendaki gunung buat kali ke 4 di bumi Sabah ini. AKu harap aku dapat naik kali ini seperti biasa dan aku mengharapkan aku dan atul tidak jadi sweeper lagi buat kali ini. Walaupun yang naik ini cuma aku dan atul bersama2 dengan 4 orang budak2 indah permai (budak potong), tapi aku mengharapkan semangat dan kekuatan diorang berjaya mendorong mereka untuk ke puncak kinabalu..hoho..

Terima kasih kerana kembali..aku tahu kau akan kembali..Maka dengan ini aku sudah ada kekuatan kembali untuk naik gunung kinabalu. Untuk menjajah sekali lagi bumi kinabalu..

Alhamdulillah, aku dapat lagi 2 orang downline dalam Em-pay..Syukur..walaupun tak banyak, tapi ada jugak orang. Aku syukur sangat. Buka site hari ini, tahu2 je dah da orang..best gila. Aku akan contact diorang memandangkan website rasmi ada masalah sekarang..

Berita buruk, Akaun E-gold aku kena rompak semalam. Kena hacked. Dan semua duit yang aku simpan dalam tu, hilang kena curiklah..Habis duit dan letih peluh aku dok depan computer, hilang macam tu je..Bengang tak sudah dan menyebabkan aku marah tak terkata. tapi aku terpaksa bersabar sajalah sekarang..Wink

Ps: Sekali lagi..terima kasih kerana kembali..Sad

Pss : Aku naik gunung kerana kau..

Posted at 06:14 am by rebana
Make a comment  

Dapatkan Ebook Percuma Mylot sekarang



Ok..Update keseluruhan untuk bulan Januari 2007

Monday, January 01, 2007 $0.00
$0.00
$0.04
$0.04

Tuesday, January 02, 2007 $0.59
$0.02
$0.23
$0.84

Wednesday, January 03, 2007 $1.35
$0.05
$0.12
$1.52

Thursday, January 04, 2007 $0.55
$0.02
$0.02
$0.59

Friday, January 05, 2007 $0.29
$0.01
$0.11
$0.41

Saturday, January 06, 2007 $1.05
$0.00
$0.01
$1.06

Sunday, January 07, 2007 $1.81
$0.08
$0.13
$2.02

Monday, January 08, 2007 $0.66
$0.06
$0.03
$0.75

Tuesday, January 09, 2007 $1.49
$0.01
$0.00
$1.50

Wednesday, January 10, 2007 $0.67
$0.01
$0.02
$0.70

Thursday, January 11, 2007 $0.71
$0.00
$0.04
$0.75

Friday, January 12, 2007 $0.19
$0.00
$0.06
$0.25

Saturday, January 13, 2007 $1.06
$0.01
$0.15
$1.22

Sunday, January 14, 2007 $0.00
$0.00
$0.07
$0.07

Monday, January 15, 2007 $0.70
$0.01
$0.03
$0.74

Tuesday, January 16, 2007 $0.39
$0.00
$0.02
$0.41

Wednesday, January 17, 2007 $0.44
$0.01
$0.08
$0.53

Thursday, January 18, 2007 $0.75
$0.02
$0.12
$0.89

Friday, January 19, 2007 $0.44
$0.00
$0.00
$0.44

Saturday, January 20, 2007 $0.53
$0.02
$0.18
$0.73

Sunday, January 21, 2007 $0.14
$0.00
$0.10
$0.24

Monday, January 22, 2007 $0.44
$0.01
$0.08
$0.53

Tuesday, January 23, 2007 $0.45
$0.01
$0.05
$0.51

Wednesday, January 24, 2007 $0.12
$0.01
$0.05
$0.18

Thursday, January 25, 2007 $0.10
$0.00
$0.03
$0.13

Friday, January 26, 2007 $0.08
$0.00
$0.00
$0.08

Saturday, January 27, 2007 $0.31
$0.00
$0.03
$0.34

Sunday, January 28, 2007 $0.01
$0.00
$0.01
$0.02

Monday, January 29, 2007 $0.11
$0.00
$0.00
$0.11

Tuesday, January 30, 2007 $0.16
$0.00
$0.00
$0.16

Wednesday, January 31, 2007 $0.32
$0.00
$0.00
$0.32

Dan jumlah keseluruhan untuk Bulan Januari 2007 adalah $18.08.. So macam mana? Maaf, bulan ini lebih rendah berbanding Bulan Disember. AKu yakin untuk Bulan Mac akan lebih berganda. Ini disebabkan pada bulan ini aku perlu uruskan banyak perkara dan juga masalah dalaman yang tidak dapat dielakkan.

PS : JAngan lupa untuk dapatkan Ebook Mylot versi percuma..:)

Posted at 05:44 am by rebana
Make a comment  

Jan 26, 2007
Updated Terbaru

Macam-macam aku nak cerita. Tapi aku kesuntukkan masa dan internet ada problem sikit kat kawasan rumah aku. Line asyik takde..macam biskut. Kejap ada kejap tak ada. Nak download pun susah dan memang menyusahkan aku. Bengang tak terkata tapi sabar jelah. Itu je yang aku mampu sekarang..

Ok..untuk update beberapa hari yang lepas. Sori. Agak lambat berikut beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan. COnnection asyik putus2 aje..

Updated :

18 Januari 2007 = $0.89
19 Januari 2007 = $0.44
20 Januari 2007 = $0.53
21 Januari 2007 = $0.14
22 Januari 2007 = $0.44
23 Januari 2007 = $0.45
24 Januari 2007 = $0.12
25 Januari 2007 = $0.10

PS : Kebanyakkan earning aku dalam Mylot banyak dibantu oleh downline aku. Dalam masa seminggu dua ni, internet kat rumah memang ada problem. Connection slow dan putus-putus. Tak tau kenapa..

Posted at 07:35 am by rebana
Make a comment  

Jan 24, 2007
Paid to Posting Program



Ok. Aku akan bongkarkan sedikit rahsia selain Mylot dalam program Paid to post ini,. Walaupun ini masih baru bagi rakyat Malaysia dan ramai yang meragui website2 sebegini namun aku yakin sebahagian besar daripada website2 begini akan membayar ahlinya kerana aktif dalam forum mereka. Di sini aku letak beberapa forum yang aku sedang rancak menjalankan ujikaji. Korang boleh join atau tengok . Aku akan bagi sedikit review untuk setiap website.

Webmastersroom.com
antara yang paling best sekali aku join. Sebab dia punya bonus  refferals $6 dollar usd. Setiap post korang dibayar $0.08 dan setiap open post/thread korang dibayar $0.08 kalau aku tak silap. Korang boleh withdraw minimum sebanyak $2 kat akaun paypal korang. Tak lama lama lagi dah boleh withdraw tru e-gold. Tinggal tunggu masa je. Aku baru je join forum ni. Memang berbayar dan ramai yang dah terima bayaran. Nak join? Sila Register free kat sini Shades

Mylot
Ok. Ini yang paling bagus yang pernah aku Join setakat ini. Dan aku bakal dapat First payment aku. Korang pun nampak kan update setiap hari yang aku letak kat blog ini. Bayaran untuk setiap post dan open thread masih menjadi misteri. Sampai sekarang aku tak tahu nilai sebenar berapa kami di Mylot di bayar. Tapi ada satu tips untuk anda dapat banyak earning kat Mylot. Upload Gambar. Setiap gambar yang relevant akan diberi high paying dari Mylot. Aku pernah jumpa satu budak yang dapat bayaran $99.00++ dlm masa sebulan dalam mylot walaupun baru posting tak sampai 400 post. Ajaib kan? Macam mana dia buat tu.. Ok. Sebelum korang join forum2 berbayar yang lain. Jadikan Mylot sebagai sandaran pertama. Withdraw tru E-gold dan Paypal. Sila register Free kat sini Shades

Paidlots
Website atau forum ini baru saje bukak. Kiranya forum ini satu lagi produk dari anak syarikat Payposter. Aku tak join payposter. Aku tak minat saja. Itu saja.Jika aku terbuka hati nak join. Aku join..Di sini aku lupa macam mana pembayaran dia. Ada sistem karma lagi tu. Ada bank. Aku tak bape sure. Tapi aku suka features dan website ni. Clean dan sedap mata memandang. Setiap post 2 sen dan open thread 3 sen. Ada bonus jika kita upload image jugak. Lebih kurang macam Mylot, tapi aku rasa aku boleh dapat duit kat sini. Withdraw tru Paypal dan tak lama lagi dalm E-gold. Sila register Free kat sini

Dormcheck.com
Dari nama forum berbayar ini pun, korang dah tau kan. Ok. Website ini macam dorm. Tak special macam Mylot dan tak macam forum berbayar yang lain. Template dia berbeza. Tapi aku suka sebab ini site kedua yang aku mempunyai paling banyak referrals selain Mylot. Aku ada 9 referals. Kalau ada 10 referrals kita akan dapat $0.25 sebagai bonus. Setiap open post dan balas post dibayar 1 $0.01 dan setiap upload image adalah $0.03. Minimum payout adalah $10 dan boleh withdraw tru Paypal Only. Aku cadangkan korang join site ni. Sila register Free kat sini

Hyip Heat
Salah satu the best site yang aku join. Aku baru je join site ni. dan dari segi bonus dan pembayaran dia agak menarik. Sistem dia begini:

1 post = 1 heatpoint
Each post = 1 HeatPoint
There is a maximum of 25 HeatPoints you can earn in a 24 hour period.
Each HeatPoint = .01 Cent Egold
You can also earn upto 3 Heatpoint per post!
You can also bank your HeatPoints and earn 10% interest every 30 days!
We may also start offering referral bonuses and I will look into that.
Also have an exchange system!
And also, maybe the bonus is still on: 25c signup bonus up to jan31

Faham. sebab tu aku suka join hyip heat. Aku suka sistem dia dan aku rasa tak rugi mencuba. Aku dengar payout dia serenedah $3 dan boleh bayar tru E-gold dan Paypal.
Sila register free kat sini

Exodus 3000
Korang nak main game online tak tapi korang dapat sedikit cash dari duit. Percaya tak percaya benda ni? Aku pun tak janji benda ni dibayar atau tak sebab minimum payout $20 dan dalam paypal sahaja. Aku dah main..baru je kumpul beberapa Mars dollar. Cara paling cepat nak dapat duit..korang beli moved. Tak faham kan aku cite pasal game ni. Korang main game ni berdasarkan move. setiap move atau step yang korang guna itu akan dibayar dengan nilai tertentu iaitu Mars Dollar. Payah aku nak nerang. korang gi je kat website diorang. Sila review atau register free kat sini.

Hyipstalk.com
Antara banyak-banyak program di atas, aku paling suka ini. kenapa? Aku join seawal pembukaan site ini. Dan aku akan dapat first payment. Percaya atau tak percaya, dalam masa 7 hari korang akan dapat $5 dengan hanya buat posting 20 post untuk 1 hari. Awas, jangan lebih dari 20 post sehari. Kalau tak korang takkan dibayar. Dan aku sedang menuju ke arah withdraw sekarang. PLan dia mudah. Setiap hari post 20 post. Cukup  140 post. Korang leh buat withdrawal method. Cara withdraw, korang PM ke admin hyipstalk dan bagitau akaun E-gold korang. Mudah bukan. Jangan buang masa lagi. Sila register free kat sini. Wink

Ok. Aku dah bongkarkan serba sedikit beberapa projek yang aku tengah buat dalam bulan ini. Kalau semua berjalan dengan lancar, aku boleh dapat dekat $100 dolar permonth. Insya-Allah. Aku cuba dan share apa-apa yang patut. Jangan risau. Semua blog aku akan ada updated pasal benda ini. Harap maklum.

PS : Apa-apa soalan leh tulis kat shout box..



Posted at 10:19 pm by rebana
Make a comment  

Jan 23, 2007
Tips untuk hari ini untuk korang

ok. here is the edited version of the first one i made to make things clearer and better. these tips will help you earn $1-2 per day in less time.

1. very important is to read the guidelines on how to create discussions and make comments carefully. i learned this the hard way. you wouldnt want your discussion or comments to be deleted.

2. always rate discussions of your interest and friends. your comments should be at least 3 liner and has sense and quality in it. doing this will boost your earnings in time. this will add up your points (the number beside your name). try to target a daily goal. say 50 comments on friends discussions per day is a good goal.

3. always comment and rate your friends reply on your discussion. again, at lease 3 liner comments with sense and quality. this will not add your points but will add in your star reputation. the higher the star reputation the higher earning potential. also try to have a daily goal for commenting replies from your discussion. at first, you can reply to all of them but as it grows you might have a hard time replying to all comments from your discussion.

4. always create at least 10 discussions a day. something very informative and people can relate to. hope these discussions will generate a lot of responses. more responses to your posts means more earnings.

5. have active referrals. if your have 4 referrals earning $1 per day then you already have $1 earning on that day without doing anything.

6. have many friends at mylot. in this way, more people can reply to your discussions. that means, more replies more earnings.

7. always remember, "do unto others what you would want others to do unto you" and "for every action there is an equal reaction."8. always share your appreciation with mylot. mylot is truly a great place to speak your mind and learn a lot from other people all over the world.

9. always enjoy what you are doing.
i hope this helped a lot especially to the newbies. for the senior mylotters, please do share us your tips and experiences also on how you earned here at mylot.

PS : So..macam mana, berkesan tak pada earning korang tu? Jangan putus asa, cuba lagi dan lagi..:)

Posted at 03:48 am by rebana
Make a comment  

Jan 20, 2007
Partner with Yahoo

Ok..Semakin hari semakin banyak upgrade yang dilakukan oleh Mylot dan tidak silap rasanya untuk dikhabarkan sekarang Mylot semakin hebat. bukan sahaja banyak pembaruan yang diperkenalkan, Namun semakin ramai yang mengenali Mylot terutamanya oleh Masyarakat Malaysia sendiri.

Tidak kurang juga ada yang mengatakan bahawa bayaran Mylot terlalu rendah dan tidak berbaloi untuk menghabiskan masa untuk berbalas mesej dan membuat posting di Mylot. Itu cuma alasan besi karat yang hanya mampu diucapkan oleh mereka yang malas dan hanya mahu kerja mendapatkan duit dengan mudah. Kami sudah tunjukkan jalan, tetapi anda tidak mahu menyertainya. Jika anda mahu duit lebih, apa kata anda join sahaja program-program investement yang sedang rancak diikuti dan hangat diperkatakan sekarang. Anda tidak rugi dan anda akan lebih untung dengan kerja-kerja sebegitu.

Ini antara pembaharuan terbaru yang diperkenalkan oleh MYlot :

We’re pleased to announce a partnership with Yahoo that enables myLot users to search Yahoo’s web results directly from myLot.

We all run web searches most days on Yahoo, Google, or somewhere else anyway, right? Now, with the power of Yahoo, myLot users can search directly from myLot! We hope this will be a time-saving, value-added feature that will help enhance the myLot user experience.

Over the past two months we have been working to significantly improve the myLot searching experience. With this new addition, users can now:

Search the web
Search myLot discussions
Search myLot photos
Search your own myLot private discussions

If you haven’t started using myLot Search, now is the perfect time to begin!

As always, we would love to hear your feedback regarding this new product. Thanks again for making myLot one of the fastest growing communities on the web today!

Resource

ok. Tiada tips untuk hari ini sebabnya baru sahaja dapat online dan tidak dapat post lebih dari 2 mesej ke Mylot dari malam tadi. So..untuk hari ini punya, confirm tak sampai 20 sen agaknya. Hehe..takpe, cuba lagi untuk esok. Ada tips berguna untuk korang semua. Nantikan selepas ini. Ebook akan diupdate selaras dengan penemuan tips-tips terbaru tentang Mylot. TErima Kasih

Updated :

15 Januari 2007 = $0.74
16 Januari 2007 = $0.41
17 Januari 2007 = $0.53
18 Januari 2007 = $0.89


Posted at 02:16 am by rebana
Make a comment  

Next Page